Zene - ajánló, kritika

Slash – Apocalypic Love (2012)
2012.05.25

Slash, a Grammy-díjas rock gitáros és dalszerző nemrég (május 21-én) adta ki második szóló albumát. A Roadrunner terjesztésében, de saját stúdiójánál jelent meg.

cikk: Zsirmon Norbert


 
 
 
Az új albumon Slash a következő társakkal dolgozott: Myles Kennedy - ének, Brent Fitz - dob, Todd Kerns - basszusgitár és Eric Valentine - producer. A dalokat Slash és Kennedy írták, és az album készítésének teljes folyamatát kamerák is rögzítették.

Slash saját szavaival - Mylesról, és arról, hogy az előző lemezzel ellentétben minden dalt ő énekel az új albumon: "Myles énekelt két dalt az első lemezen, ez arra inspirált, hogy turnéra őt vigyem magammal, ebből pedig az következett, hogy most már minden dalt ő énekel. Zeneisége, dalszövegei és a torka is fantasztikus."

A többi zenésztársról pedig így nyilatkozott: "Brent az egyik legjobb dobos, akivel valaha zenéltem, erőteljes és szexis a játéka. Todd egy fantasztikusan tehetséges basszusgitáros, kreatív és gyorsan tanul. Mindemellett még énekelni is tud."
 


Arról, hogy miben különbözik az új album az elsőtől, így vélekedik: "Myles és én írtuk az új anyagot együtt, és ez a legnagyobb különbség. Az előző lemezen csomó társam volt a dalszerzésben. Brent és Todd ritmusszekciója pedig sokkal dinamikusabb, sokkal egységesebb."

A turnétervekről szólva elmondta, "Először rádióműsorokba megyünk Amerikában, aztán szeretnénk minél több helyre eljutni Európában. Aztán Ázsia, Ausztrália, és még idén megpróbálunk eljutni Dél-Afrikába is - ahova csak tudunk!"
Megosztás: Facebook TwitThis Kategória: Zene - ajánló, kritika Cimkék: slash zenekar turné új lemez Hozzászólások

forrás: cserebogardiakujsag.bloglap.hu

 

Halász Judit, a kicsik kedvence

                                                  

A Kossuth- és egyben Jászai Mari-díjas színésznő ismét Pécsre látogatott.  A 69 éves énekesnő május 13-án (vasárnap) a POTE Aulában lépett fel zenekar kíséretében. Átlagos előadásnak nem mondanám, hiszen dupla előadással rukkoltak elő, az egyiket 14 órától, a másikat, pedig 16 órától tekinthették meg az érdeklődők.

 

 

 

Mindenképpen örültem, hogy megnézhettem a művésznőt. Fontos volt számomra, hogy egy nem feltétlen az én korosztályomba tartozó színész-énekesnőt is lássak, akiért egyenesen rajong az 1-10 éves korosztály. Halász Judit dalai egyértelműen a kisebbeknek szólnak. A délután 4-kor kezdődő előadásán vettem részt, rengeteg kisember várta izgatottan, hogy a színpadra lépjen a mindenki által oly nagyon kedvelt Judit néni.

A műsorban elhangzottak olyan nagy slágerek, mint például a Csiribiri, a Micimackó, és mivel a közönségből két kisgyerek is aznap ünnepelte a születésnapját, ezért nem maradhatott el a Boldog születésnapot! című dal sem.

Körbenéztem. Mindenütt szüleikkel együtt nevető, éneklő, dúdoló, táncoló kisgyermek voltak. Mivel a korosztályomból senkit sem tudtam elrángatni magammal, természetesen én is Édesanyámmal mentem az előadásra. A felkonferáló fiatal lány arra kérte a szülőket, hogy a 2 évesnél fiatalabb gyerekeket az ölükben tartsák. Anyuval összenevettünk, majdnem én is beültem az ölébe, mint kislánykoromban, úgy 5évesen… de inkább ez most elmaradt.

Csak figyeltem, és abszolút megérte. Jó tudni, hogy minden korosztálynak megvan a kedvence! Azt hiszem, mondhatom, vannak a tinisztárok, vannak a tinisztárságból kitörő, csodálatosan fejlődő zenészek, vannak az IKONok, és van Halász Judit!

Remélem, látjuk még a közeljövőben a Művésznőt, akik pedig kihagyták az idei előadását, azok legközelebb mindenféleképpen tekintsék meg!

Málnai AdriennDj Szeifert - Reboot

 

A 2011-ben megjelent Reeboot lemezbemutatója még most is tart országszerte.

Szeifert legújabb lemeze a CLS Music által látott napvilágot. Ez a Dj kilencedik albuma melyen kizárólag Szeifert vs. Krash szerzemények és remixek szerepelnek.

Az új korongról magát a szerzőt kérdeztem:

 

Milyen stílusú zene található a lemezeden?

Az albumon kizárólag saját dalok és remixek szerepelnek az elmúlt évek és a legfrissebb alkotások, így természetesen nem lehet berakni egy kategóriába. Egy kicsit house, egy kicsit progressive, egy kicsit trance. Ez viszont egy kerek egész zenei témát alkot.

Csak Krash-el közös dalok vannak, vagy van, amit teljesen egyedül készítettél?

A kezdetektől Krash-el dolgozom, kiegészítjük egymást minden szinten, igazán jó szerző és producer pár vagyunk.

Nem rég készítettél közös dalt Dér Henivel is. Ez is megtalálható az új albumon?

Igen, a lemezen rajta van Dér Henivel közös In the Air című dalunk, amely egyébként az összes remix-szel együtt nemsokára megjelenik az egész világon a New York-i KULT Records által.

Mikorra várható ennek a számnak a klipje?

A klip forgatási idejét az amerikai kiadó határozza meg, egyelőre nem tudok pontos dátumot.

Hol tartasz a lemezbemutató turnéval, és lesz még új album a jövőben?

A lemezbemutató turné nyár végéig zajlik hazai és nemzetközi klubokban, őszre tervezek valami újat, de lemezt csak 2013-ra.

Az album már kapható a boltokban, valamint megvehetitek az alábbi web shopban: http://www.zenewebshop.hu

Vagy

http://www.reboot-afterdrink.com

 

 

 

 

Kápolna Elvira

Egy újabb sláger?

Mondhatni bombaként robbant Fluor Tomi legújabb, slágergyanús dala és annak klipje. A legnépszerűbb videómegosztó portálon a feltöltést követően rögtön az egekbe szökött a nézettségi mutató.

Egy nap alatt ugyanis több mint 30. 000-ren kattintottak a „HELLO, NYÁR!” című kisfilmre. Úgy gondolom, hogy Tamás egy rettentően megosztó személyiség, rengetegen imádják, és nagyjából ugyanennyien oltogatják. Egyéniség! Azon sem lepődtem meg, hogy a klip elején egy bajszos, kalapos, ballonkabátos férfiként próbál felszedni egy fiatal lányt, és mindenáron eladni neki egy kék fényképezőgépet.

 

A „Mizu” és a „Lájk” után azonban úgy látom, Tamás nem fordult komolyabb irányba. Nem kezdett el gitározni a klipjében, se zongorázni. A kisfilm különlegessége, hogy jó pár snitt animálva is lett, ami szerintem cuki. Mások szerint meg förtelmesen szánalmas. Értékelem, hogy egy történet zajlik le ebben a 3-4 percben és végre megjelent egy lány is, akivel a kisfilm végére egymásba szeretnek. Természetesen azt is olyan „Tomikás” egyszerűséggel.

A cím viszont meglepett. HELLO, NYÁR! Tamás picit megpörgette az idő kerekét, és lehet, hogy már júniusban érzi magát?

Szerintem május végén vagy június elején lett volna teljesen publikus ez a klip, de persze nincs ezzel gond. Legalább már nyári hangulatban égek, égünk. A szövege is tipikus „fluoros” lett, hiszen jócskán tartalmazza a tőle megszokott kedves, olykor cukormázas szóösszetételeket, amiket én egyébként nagyon szeretek. „Emlékszel, mondtam rég, Az élet édes epershake”, „Elszöktünk, mint a papírhajók a Dunán”, „Azt kérdezted, a nap a felhők felett mindig süt-e...hát persze, te kis hülye!” Véleményem szerint telitalálat!

Már a „Mizu” és a „Lájk”, no és persze az SP-vel közösen készített debütálódala, a „Partyarc” is nagyon közel állt és áll is hozzám.

Rossz, minősítő szavakkal, pedig ezt sem tudom illetni.

Tamásban pont ezt az őrültséget szeretem, hogy igazi egyéniség. Ő ilyen, és vállalja is! Kevesen merik. Mindenki azzal jön, hogy a „régi” undergroundos Fluort szeretnék visszakapni. Valószínűleg, aki ilyet ír, az akkor sem kedvelte őt igazán. Tavaly a VIVA COMETEN is egyedülálló módon a rajongók legnagyobb meglepődésére fehér szmoking szerelésében adta elő az egyik legismertebb dalát, a „Mizut”.

Semmi gond sincs ezzel a klippel! Tamás elkezdett valamit ebben az országban, és szerintem kevés olyan lesz, aki ezt le szeretné másolni.

Tehát Tomikát innen is bíztatjuk! És hogy miért írtam az egész cikket kékkel? Tamásról rögtön cuki, színes dolgok jutnak az eszembe… A fekete túl snassz lett volna egy ilyen energikus sráchoz!                                                                                                     

Málnai Adrienn 11. c

Country Táncház – Krivicz Mariannal és az Ireg zenekarral

Állandó időtöltésre ad lehetőséget a Zsolnay-negyed É78-as épülete, ugyanis country táncház indult, adott időpontokban. A szervezők, Vizin Antal és Krivicz Mariann sok szeretettel várnak minden táncos lábú érdeklődőt!

 

A felújított Zsolnay-negyed igencsak felkapott hely volt február 10-én, este. Az új IH – ahogy mindenki hívja – rendkívüli forgalmat bonyolított le Country Táncház címszó alatt. A rendezvény egész tömegeket megmozgatott, mindenki lelkesen táncolt, vagy legalábbis próbált. A hangulat jobb nem is lehetett volna. Aki eljött, tudhatja, hogy Krivicz Mariann, a táncház oktatója, négy táncot tanított meg a lelkes közönségnek. Mindenki a legjobb tudását hozta és ehhez hozzájárultak a Timeless Linedance Club tagjai is, akik segítették a társaságot. Az esemény a tervek szerint tizenegyig tartott – és ez így is lett. Korosztályt tekintve voltak az egészen kicsiktől az idősebbekig, és mindenki egyformán ügyes volt. Az élő zenéről az új felállású Ireg zenekar gondoskodott. Az együttes ír és ragtime számokat játszik - ebből származik a nevük is.

 

Mivel első alkalommal rendezték meg az eseményt nem számítottak ekkora közönségre, így a termet, ahol a tanítás folyt, le is zárták, de legközelebb már nem így lesz – árulta el Vizin Antal.

Csernyánszky Benigna

 

Mi SP-vel Valentin napoztunk

Éder Krisztián, művésznevén SP, közelebbi ismerősei, legnagyobb rajongói körében csak Kölyök. A 2011. december 1-jén boltokba került NEW WAVE című lemez bemutatására került sor Pécsett. Kedden élőben lépett az Árkád színpadára, két zenésztársával, Szakos Krisztiánnal és Delov Jávorral. 

Nem fogok túlozni azzal, ha azt mondom, hogy már 16.15-kor tele volt az Árkád. Az élő koncert 17:00-kor kezdődött a kupolában. Állítólag sokan nem szeretik, ahhoz képest rövid idő alatt, rengeteg érdeklődő lepte el a bevásárlóközpontot. A koncert előtt az Eurodance tánccsapat tartott egy rövid kis előadást, Rovó Attila vezetésével. Sikerük volt, mint mindig. Már mindenki teljesen extázisban volt, mikor megérkezett a délután fénypontja, Krisztián.

Mindent beállítottak a színpadon, a gitártól elkezdve a dobszerelésen át a szintetizátorig. Megkezdődött a show. Voltak régebbi dalok is, még az előző lemezekről. No, itt volt gondban az, aki hatalmas tisztelőjének mondja magát, és egy dalnak a szövegét sem ismerte. Picit kiábrándító. Én természetesen nem hagytam cserben, az összes dalt kívülről fújtam. A Valentin napra tekintettel voltak melankolikus, szerelmes hangvételű dalok is.

És ezen kívül még mi volt? Az utálkozó, irigy IQ mesterek sem maradtak otthon, ők simán úgy gondolták, hogy attól lesznek nagyok, ha bedobnak a színpadra egy tojást. Innen is gratulálunk nekik. Krisztián tény és való, hogy megosztja az emberek többségét, de úgy gondoljuk, hogy mindennek van egy bizonyos határa. Ezt a határt folyamatosan átlépi egy két fiatalember vagy hölgyike, aki bizonyára nincs megelégedve saját magával… Sajnáljuk.

Krisztián tökéletesen kezeli ezeket a helyzeteket, és mi is. Szuper hangulatban telt az egész fellépés. Szeretettel várjuk vissza városunkba Magyarország egyik legismertebb előadóját, és nem utolsó sorban a számomra leginspirálóbb előadóját.

 

Málnai Adrienn

Megosztás: Facebook TwitThis Kategória: Zene - ajánló, kritika Cimkék: sp koncert árkád pécs zenei ajánló Hozzászólások

EUROVÍZIÓ 2012

Eldőlt, hogy kik képviselhetik országunkat májusban, Bakuban, az Eurovíziós Dalfesztiválon. A győztes Dal címe: Sound of Our Hearts. A Dal tulajdonosa a Compact Disco.


A magyar közönség és talán Európa egy része is, a határon túli magyarság biztosan, figyelemmel kísérhette a két szombat este zajló elődöntőt az m1 csatornáján.

A Nemzeti Döntőt február 11-én, szombaton rendezték meg, ahol már az elődöntőkből nyertesen kikerült előadók, illetve csapatok mutathatták be dalaikat. A nagy megmérettetés estéjén a legjobb 8 produkció szerepelt. Nyolc extravagáns dal a tulajdonosaikkal.
Veres Mónika, a Király testvérek, Fábián Juli és Zoohacker, Caramel, Tóth Gabi, a Compact Disco, Gyurcsík Tibor, és Heincz Gábor.A nézők szavazhattak a kedvenceikre a műsor elejétől a végéig. Négy produkció viszont a zsűri színe elé járult. A Király testvérek, a Compact Disco, Caramel és Heincz Gábor közül kellett kiválasztaniuk azt az egyet, aki májusban Bakuba utazhat.

A zsűri kimondta a végszót, a COMPACT DISCO tarolt.

A három különböző zenei hátterű zenész 2008-ban alapította meg magát a Compact Discot. Egy magyar elektronikus együttesről van szó. Ilyen még talán elő sem fordult, hogy egy fiúbanda képviselhette Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Mi szurkolunk a fiúknak!   

 

 

                                                                                Málnai Adrienn-11/c.  

 

 

A Doorway- feltörekvőben

{C}{C}{C}

A zenei köztudatba hamarosan berobbanó helyi Doorway zenekar, újabb koncertet adott. A következőkben Pécs egyik legtehetségesebb zenészeiről olvashattok.

Aktuális zeneajánlónk egy mostanában egyre többet koncertező bandáról szól. A hat tagú Doorway dalszövegeit egyik alapítótaguk, Tóth Áron írja. A zenekar a tagok elmondása szerint leginkább alternatív rock számokat játszik, de vannak vegyesebb kategóriájú dalok is, melyek hangulat, vagy személyes élmények alapján születnek. Gitárosuk elmondta, hogy most még hobbi szinten zenélnek, - hiszen még mind tanulók-, de később szeretnék komolyabban csinálni. Nevük a „Kapualj” című számukból ered, melynek angol fordítása Doorway. Az együttes rajongótábora növekvőben van, mely nagyrészt ismerősökből áll, de biztosak lehetünk benne, hogy egyre többen lesznek. A hat zenész már évek óta ismeri egymást, így egy jól összeszokott csapatról beszélhetünk. Hamarosan elkészül első demójuk is, így biztosan hallani fogtok még felőlük.

A zenekar tagjai:
Énekes: Horváth Marin
Dob: Tóth Áron
Szinti: Szamosközi Péter
Szólógitár: Jeránt Márk
Basszusgitár: Pfund Zaránd
Ritmusgitár: Minárik Kristóf

Ha többre is kíváncsiak vagytok, keressetek rá a Doorway-re a Facebook-on!!

{C}{C}{C}http://hu-hu.facebook.com/pages/Doorway/195277703857140
http://www.youtube.com/watch?v=2UH0ugvs1yI
 

Chattahoochee Country Band

Egy zenekar. Egy stílus. Egy életérzés. A koncert november 25-én, a Club 71-ben volt látható/hallható. Az érdeklődés nagy volt, különösen, hogy a kifejezetten erre a zenére kifejlesztett táncot is tanítottak. A nézők így megtanulhattak néhány linedance lépést Szabó Elzától, a School of Linedance vezetőjétől. A táncról és a hangulatról videó készült, melyet az oldal alján lévő linken keresztül lehet megtekinteni.

Az együttes egyik tagjával, Horváth Dóra hegedűssel interjút is készítettünk, így sok érdekes dolgot megtudhatunk a zenekar tagjainak „átlagos” életéről. Valamennyien tudjátok, hogy minden kezdet nehéz, ezért is kezdtük a kérdezősködést a zenekar megalakulásával.

 

Mikor, hogyan és miért alakult meg a zenekar?

 A zenekar 2010 februárjában alakult. Elsősorban nekem tetszettek meg ezek a zenék, a new country-nak vagy country-rocknak nevezett stílus, és elkezdtünk a fiúkkal ilyen jellegű számokat megtanulni (sok Alan Jackson számot játszunk pl., meg Alabamát, a magyarok közül pedig Fonográfot). Bár a többiek az elején kicsit talán idegenkedtek ettől a stílustól, menet közben ők is megszerették, azt hiszem.

 Alapvetően hová valósiak a zenekari tagok? Gondolom, több helyről.

 A zenekar elsősorban Pécsett és környékén élő fiatalokból áll (Bóly, Szajk, Palotabozsok, stb .)

 Csak hobbi szinten zenéltek, vagy annál azért egy kicsit komolyabban?

 Mi az, hogy hobbi és mi az, hogy komoly? Igyekszünk komolyan venni, hiszen másképp nem lenne értelme. :)Persze egyikünk sem ebből él – még. A viccet félretéve: nem a pénzről szól a dolog, persze nem bánnánk, ha egy idő után már tisztességes összeget is elkérhetnénk egy-egy fellépésért. Ezt viszont ma csak kevés zenekar engedheti meg magának - főleg olyanok, akik széles közönséget szolgálnak ki, pl. lakodalmakon vagy más rendezvényeken játszanak, netán valamilyen oknál fogva a média érdeklődésének középpontjába kerülnek.

 Mindig ilyen stílusú zenét játszottatok, vagy volt másmilyen is?

 A zenekar kifejezetten ezt a stílust játszotta mindig is. Persze mindenkinek van már valamilyen zenei "múltja". A fiúk főleg tánczenekarokban, parti zenekarokban játszottak, én ír és magyar népzenét játszó együttesekben és klasszikus vonószenekarban.

 

Van valami célotok a zenétekkel? Megszerettetni az emberekkel vagy csak megismertetni őket a stílussal.

 Persze, örülnénk, ha minél többen megismernék, megszeretnék ezt a műfajt. Igyekszünk kihasználni, hogy Pécsett és környékén több linedance csapat is működik, akiknek eddig nem nagyon volt lehetőségük élőzenés bulikon gyakorolni a tanult táncaikat. Ez alapvetően egy kellemes, fülbemászó zene, ami ennek ellenére nem "gagyi" - bár a country zenék kritikusai sokszor ezt állítják róla.

 Van olyan szám, amit különösen szívesen játszotok?

 Én a számok többségét szeretem. Azért játsszuk ezeket, mert ezek tetszenek nekünk, nincs semmiféle kényszer. Persze ha táncos buli van, mint amilyen most volt, akkor igyekszünk alkalmazkodni a táncosok igényeihez.

 Milyen gyakran van koncertetek? Biztos akad még több ember, akivel sikerült megszerettetnetek ezt a stílust.

 Volt egy kisebb nyári szünet, de reméljük, az őszi-téli szezonban sok fellépésünk lesz.

 Az interjút Horvát Dórával, a zenekar hegedűsével készítettük, köszönjük.
Akinek tetszik az a fajta tánc, az a szabo.elza84@gmail.com e-mail címen érdeklődhet!

0.017 mp