Sport

Véget ért az őszi  focibajnokság

A kollégiumban évek óta komoly sportélet folyik, óriási adottsága iskolánknak, hogy Sportközponttal rendelkezünk, így lehetőségünk van igénybe venni a benti és a kinti pályákat. Nagyon jó az iskola, a délutáni tanulás után focizni. De senki ne higgye, hogy csak hobbi fociról van szó, kőkemény küzdelem ami a pályákon zajlik, ennek bizonyítéka, hogy bajnokságot szervezünk.

Íme az eredmények és néhány fotó a lelkes focistákról:

Foci Házibajnokság

 

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Gólkülönbség

Pont

8. Csop.

6

1

2

13

19 pont

10. Csop.

4

4

1

15

16 pont

9. Csop.

4

3

2

9

15 pont

11. Csop.

2

2

4

-6

8 pont

12. Csop.

1

0

7

-29

3 pont


  

Góllövők:
9 gólosok : Bereczki Roland, Benizs Béla, Gulyás Armand
8 gólosok : Varga Mátyás
7 gólosok: Erdélyi Endre, Baracsi László, Pál Márk, Harmath Dávid
5 gólosok : Szilovics Zsolt, Marcsek Tamás
4 gólosok : Tóth Endre, Tóth József
3 gólosok : Horváth Ferenc, Bakó Bálint, Juhász Norbert, Arányosi Tibor, Szkrajcsics Tamás, Jéger József
2 gólosok : Kakas Tibor , S.Nagy Dániel, Józsa Krisztián, Csanádi Ákos
1 gólosok :  Hetyei Dániel, Csonka Szilveszter, Mernye Bence, Trapp Dániel, Magyari Gábor

Következő forduló(12.19. 20:00):
11. csop. –  8. csop.     12.csop. PIHEN!
10. csop.  – 9. csop.

Előző forduló:
9. csop.     8. csop.  5:1
12.csop. – 10. csop.  2:3

 

 

Sportnap a Nevelési Központban


Idén a Nevelési Központ egy különleges sportnapot szervezett. A részletekről egy szervezőt, a 2. sz. Általános Iskola testnevő tanárát, Stier Lászlóné - Magdi nénit kérdeztük.

 A sportnap különlegessége abban rejlik, hogy sérült és ép gyerekek együtt játszanak – mondja Magdi néni -, ráadásul olyan játékokat, amik a sérült gyerekeknek jobban mennek. Ügyességi feladatokról beszélünk, amelyek kifejezetten a sérült gyerekek számára lettek kitalálva, és olyan sokat játsszák őket, hogy ők tanították meg ezekre az ép gyerekeket.

 A játékokban 3.- 4. osztályos tanulók vesznek részt a város különböző iskoláiból. Ezeket az ügyességi próbákat csapatban teljesítik, így növelve az összetartást és az egyenlőséget, mivel minden csapatban van egy sérült gyerek is. Itt nem a győzelem, sokkal inkább a fair verseny a fontos.

   A sportnapon megkérdeztünk egy egyetemista hallgatót, Molnár Ákost, a PTE testnevelés szakos diákját is, aki több társával együtt segítőként vett részt az eseményen.
Ákos érdeklődésünkre elmondta, hogy az egyik felelős tanár hívta fel a figyelmét erre a sportrendezvényre, ami azonnal megtetszett neki. Így természetesen azonnal és önkéntesként vállalta, hogy segít a játékok lebonyolításában. Számára ez egyben egy tapasztalatszerzés is, méghozzá egyedi, hiszen ő is most vesz részt először olyan verseny felügyeletében, ahol ép és mozgássérült gyerekek együtt küzdenek.

 


A kisdiákok felhőtlen örömmel játszottak egymással. Az egyes versenyszámok közben tulajdonképpen nem is lehetett megkülönböztetni őket egymástól. Ez volt az a szituáció, ahol az „Ép testben ép lélek” …állítás nem teljesült, mégis egy egészet láttunk. Most egy sérült ember is egyenlő eséllyel indulhatott a megmérettetésen.

 Az ilyen játékok nagyban a társadalom segítségére lehetnek. Ha majd természetesnek veszik, hogy a sérült emberek ugyanolyan emberi lények, mint az úgynevezett „normális” emberek, akkor több tiszteletet, több figyelmet kapnak.

Bár ennek már most természetesnek kellene lennie, úgy látszik a gyerekek ebben a kérdésben nyugodtan lehetnének a felnőttek tanítói.

0.016 mp