Kollégium

Kik a legműveltebbek a zenében? Teaház és karaoke

Zenei műveltségükről adhatnak számot ebben a hónapban csoportjaink tagjai, a „Legműveltebb csoport” vetélkedőn, 19-én, a könyvtárban. A diákok a tanév minden hónapjában egy-egy művészeti területen, vagy tudományágban összemérik tudásukat.

Több éves hagyomány a Teaház estünk is.
Ennek ötlete abból fakadt, tudom meg Vukman Tibor tanár úrtól, hogy a nevelők azt szerették volna, ha a diákok nemcsak kimenővel töltenék estéiket, hanem tartalmas szórakozást találnának a kollégium falai között is. Így született meg a közös teázás, beszélgetés, társasjátékozás gondolata, amit aztán tett követett.

Az első rendezvényt még a tanárok szervezték, mára azonban már önszerveződő az esemény, amely jellegében a karaoke felé tolódott. Ennek oka pedig az volt, folytatja a tanár úr, hogy a gyerekek nagyon szerették a gitáros közös éneklést az egyik korábban ott dolgozó nevelővel, illetve a későbbiekben Csizmadia tanár úrral, majd az élőzenés éneklés mellé beóvakodott a népszerű karaoke. Január 25-én este tehát Teaház a kollégiumban, közös játékkal, karaokeval és jó hangulattal. Néhány fotóval mutatjuk be mindezt, amelyek a tavalyi eseményen készültek.

 

 

Véget ért az őszi  focibajnokság

A kollégiumban évek óta komoly sportélet folyik, óriási adottsága iskolánknak, hogy Sportközponttal rendelkezünk, így lehetőségünk van igénybe venni a benti és a kinti pályákat. Nagyon jó az iskola, a délutáni tanulás után focizni. De senki ne higgye, hogy csak hobbi fociról van szó, kőkemény küzdelem ami a pályákon zajlik, ennek bizonyítéka, hogy bajnokságot szervezünk.

Íme az eredmények és néhány fotó a lelkes focistákról:

Foci  Házibajnokság

 

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Gólkülönbség

Pont

8. Csop.

6

1

2

13

19 pont

10. Csop.

4

4

1

15

16 pont

9. Csop.

4

3

2

9

15 pont

11. Csop.

2

2

4

-6

8 pont

12. Csop.

1

0

7

-29

3 pont

 

 

  
Góllövők:
9 gólosok : Bereczki Roland, Benizs Béla, Gulyás Armand
8 gólosok : Varga Mátyás
7 gólosok: Erdélyi Endre, Baracsi László, Pál Márk, Harmath Dávid
5 gólosok : Szilovics Zsolt, Marcsek Tamás
4 gólosok : Tóth Endre, Tóth József
3 gólosok : Horváth Ferenc, Bakó Bálint, Juhász Norbert, Arányosi Tibor, Szkrajcsics Tamás, Jéger József
2 gólosok : Kakas Tibor , S.Nagy Dániel, Józsa Krisztián, Csanádi Ákos
1 gólosok :  Hetyei Dániel, Csonka Szilveszter, Mernye Bence, Trapp Dániel, Magyari Gábor

Következő forduló(12.19. 20:00):
11. csop. –  8. csop.     12.csop. PIHEN!
10. csop.  – 9. csop.

Előző forduló:
9. csop.    8. csop.  5:1
12.csop. – 10. csop.  2:3

  

Mikulás nap a kollégiumban

Megújítottuk Mikulás napi hagyományainkat idén, és a szokásos stúdiós megoldás helyett egy kicsit kreatívabban, a mi különbejáratú Télapónk által szerveztük meg az ajándékosztást.

A dolog bevált, ugyanis a kollégisták nagy része ennek hála, végre kicsit jobban aktivizálta magát, és többen vettek részt az ajándékozásban. Természetesen - mint minden ilyen kaliberű rendezvény, ez is - döcögősen indult, és eleinte noszogatni kellett a bátortalan népet. Szerencsére – ahogy azt már említettem – az akció egy fél óra alatt beindult, ezután szinte le sem tudott ülni szegény Szakállasunk.

Az ajándékosztás után a csoportok átvették a kvízkérdéseket, és egy órával később kitöltve visszahozták, az előző nap kiadott két feladattal együtt. Az egyik ilyen kihívás egy plakát készítése volt a Karácsony-Mikulás-Tél témában, míg a másik egy „csasztuska” írása volt, amibe 13 megadott szót kellett beleszőni. Nagyon ötletes montázsok, rajzok, versek születtek, és az immár hagyományszerű kakaóbár előtt tartottunk egy gyors eredményhirdetést, ahol a három dobogósnak elő kellett adnia az általuk kreált remekműveket.

A kakaóbár idén is nagyon jól sikerült. Az egyik csoport elkészítette a kakaót, egy másik felszelte a sok kalácsot, egy harmadik megterített… Nagyon szép csapatmunka volt, akárcsak a legtöbb ilyen ünnepségünk. Gondolom, mondanom sem kell, mert mindenki tisztában van vele, hogy sem kalács, sem kakaó nem maradt ott árván.

A nap befejezéséül tartottunk egy kis összejövetelt az egyik társalgónkban, ahol lehetett társasozni, táncolni, sütizni, teázni, zenét hallgatni vagy akár csak beszélgetni. Na persze ehhez erős torokra volt szükség, mert a decibelekkel sem fukarkodtunk.

Mellékeljük a csasztuskához-vershez szükséges szavakat és a nyertes művet:
tapasztalat, mosogatószivacs, káposzta, réz, szán, krumplicukor, sorrend, csengettyű, mókus, éjszaka, gyufa, zúzmara, rőzse.


A Mikulás verse

Mókus ugrál a fán,
az égen repül a szán,
a réz szánon zúzmara,
jön a Mikulás éjszaka.
Zsákjában sok krumplicukor,
a gyerekek sorrendje az, mint múltkor.
Rőzsén alszik a kiskutya,
káposztát főz a nagymama.
Tapasztalatból tudja a Mikulás,
mosogatószivacsot hozni nagy blamázs.
Szépen szól a csengettyű,
gyufával gyertyát gyújtani egyszerű.

 

0.025 mp