2016-2017-es tanév

Október:

GUINNESS-REKORD SÉTÁNY

16 000 virágot ültettek el Pécsett, a Kertvárosban 2016.május 13-án, s ezzel világcsúcsot döntöttek fél óra alatt a kísérletben résztvevő iskolások és helyiek pontosan1500-an.
A korábbi csúcstartó egyébként Budapest volt, 1 000 fővel négy óra alatt 10 000 palántát sikerült elültetniük.
Az ültetés előtt a pécsbányai arborétumban közfoglalkoztatottak nevelgették a palántákat, innen vitték őket Kertvárosba.
A pécsi sikeres kísérlet világcsúccsal elért Guinness-rekordnak számított, a Guinness-rekord hitelesítésével megbízott szakember már át is adta az ezt igazoló dokumentumot a szervezőknek.
Csizi Péter országgyűlési képviselő elmondta, mindannyiunk közös sikere az, hogy Pécs bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.
Csizi Péter országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy tavaly indult a „Virágos Kertváros" program, amelynek során a kertvárosi területek virágosítása ugrásszerűen fejlődött, a virágokkal fedett területek aránya jelentősen, több mint háromszorosára növekedett.
Mától már utcatábla is megemlékezik a pécsiek összefogásáról, és városszépítő akciójáról – a Krisztina tér és a Viktória utca közötti sétány, ahol májusban 16 ezer palántát ültetett el 1500 iskolás és civil közösen, mától a „Guinness-rekord sétány” büszke nevet viseli. Ráadásul tavasztól a most elültetett árvácskák is díszítik majd a területet.
ANK 1. SZ. Általános Iskola DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK lelkes tagjai nyolc fővel segítették a programot.
1. Cérna Laura 4.b
2. Frank Hanna 4.b
3. Harmuth Tamás 4.b
4. Nagy-Szabó Hanga 4.b
5. Kallós Máté 7.a
6. Katona Bettina 7.b
7. Bauer Rebeka 7.b
8. Nyers Réka 7.b
Az Apáczai Nevelési Központ diákjai, akik a rekorddöntésben és a mostani ültetésben is segítettek, a Mosolymanó Egyesület által kerámiából készült emlékplakettben részesültek.
 
          
 
          

 

Szüret:

Őszi projektdélutánt tartottunk iskolánk egyik civil kapcsolatának igénybevételével és KISPAP ZSUZSANNA 1.a osztályos szülő segítségével, aki 40 kg SZŐLŐT AJÁNLOTT FEL erre az alkalomra!

2016. október 21-én a " MOSOLYMANÓ CSALÁDI EGYESÜLET" /Csontvári u. 2./ járt két osztályunk / 1.a és 4.b /, ahol mustot készíthettek tanulóink.
A szüreti hagyományt felelevenítve / szőlődarálás, préselés, leszűrés, üvegbe töltés, kóstolgatás, éneklés, tánc /, élményszerző jókedvű délutánt tartottunk. Még a seregélyeket is elűztük hangos kerepeléssel és lopóval "loptuk"- no nem a bort, hanem a mustot.
A közös szőlő eszegetés és az édes nedű kortyolgatása emlékezetes volt kicsiknek-nagyoknak egyaránt.
Köszönjük a lehetőséget és a kedves fogadtatást! ANK 1. Sz. Ált. Isk.
 
          
          
          
 

November:

December:

Karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó események:

Luca napi búzaültetés

Adventi hangverseny a Kertvárosi Református templomban

„Lépj” oktatási program adventi kézműves foglalkozása a belvárosban:
 
 
Mézeskalácssütés a tankonyhán:
 
 
 

 

Madárkarácsony az iskolai fenyőfákon a madaraknak:

 

 

Január:

Február:

Március:

Tavaszi kertészkedés:

A DÖK lelkes képviselői, akik szeretnek az iskolánk közös ügyeiért tenni, söprűt, kapát, gereblyét ragadtak 2017. március 13-án és szebbé, tisztábbá varázsolták a kiskertet és környékét. Segítő osztály a 4. b volt.

A munkálatok során a kopjafát nemzeti színekkel öltöztették fel, és másnap elhelyezték a 3. d-sek a megemlékezés virágait a barátságossá vált kiskertben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.
KÖSZÖNET AZ 5.B-BŐL: Ratting Kristófnak, Molnár Melittának, Hoszzú Viviennek.
KÖSZÖNET A 6.C-BŐL: Mihályevics Dórának.

Május:

Június:

0.038 mp