2015-2016-os tanév

Július:
Kisbakancsfűző tábor

A tábor Balatoncsicsón volt. Ez egy kis falu a Balaton északi partján, ahová vonattal és busszal utaztunk. Az út nagyon hosszú volt, a hátizsákom pedig nehéz. Mindenki örült, amikor végre megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Az első túra hosszú és fárasztó út volt Tihanyba. Ott megnéztük a Bencés Apátságot. A nagy melegben fagyiztunk, és fürödtünk Balatonfüreden. Jártunk Nagyvázsonyban is. 

További információk: letöltés

Augusztus:
Vagabund tábor

A Vagabund tábor szoros kapcsolatban áll a természettel, hiszen túráink nagy része erdőben zajlik. Ezeken a túrákon még a legfiatalabbak is elfeledkeznek a telefonjukról és az egyéb elektronikai eszközeikről, mert a friss levegő és a természet látványa magával ragadja őket.

A 2015-ös évben, a 26. Vagabund táborban Óbánya volt a bázisunk, innen látogattuk meg többek között a Réka-várat, Kisújbányát, Püspökszentlászlót, a Zengő-követ.
 
További képek és információk: letöltés

 

Balatoni tábor

Az iskola minden évben szervez egy tábort Balatonfenyvesen. Ott mindig változatos programok várnak bennünket, melyet maguk a tanáraink hoznak össze. A tábor alatt minden nap alkalom nyílt különböző kézműves foglalkozásokon részt venni.
Foci, kosárlabda, pingpong mindennapos program. 
További információ: letöltés

Szeptember:

Október:

November:

December:

Január:
A madáretetés fontossága a téli időszakban.

Esélyek Háza és Önkéntes Ház a madáretetés fontossága a téli időszakban című projekt keretében iskoláknak és óvodáknak 6 db madáretetőt és hozzá madáreledelt osztott ki. Tóth Katalin előadást és vetítést tartott a gyerekeknek az itt telelő madarakról és etetésük fontosságáról.

Február:
Az elkóborolt kutyák ás cicák ideiglenes befogadóinak támogatása.

Pécsi Állatmentők részére a 3.c és 3.d osztály 6.300 Ft-ot gyűjtött. A civill kezdeményezés célja az elkóborolt kutyák ás cicák ideiglenes befogadóinak támogatása, az örökbefogadás segítése. Tanulóink a befogadott cicákat simogathatták, szeretgethették.

Március:
Víz Világnapi programok

Nincs élet és nincsenek tárgyak sem víz nélkül. Ki, hogyan és mire használja a vizet munkája során? A gyerekek játékos formában megjelenítve ismerkedhetnek az öntözéssel, a papírmerítéssel, a halászattal, a vízi szállítással, a vízhordással, a tűzoltással, a csatorna és viadukt építéssel.

A 45 perces ismeretterjesztő játékra várjuk az 5-dikes osztályokat Pécs-Kertváros általános iskoláiból.
Időpont: 2016. március 22.
Helyszín: AMK agóra, rossz idő esetén aula
Az osztályok óránként érkeznének, tehát egy időpontban egyszerre csak egy osztály van
jelen. Kezdési időpontok: 9.00, 10.00, 11.00, 12.00 és 13.00.
Jelentkezés: info@okovaros-okoregio.hu, 36 20-454-0644

 

Április:
Áprilisi ÖKO programok : Föld napja

Letöltés: ITT

Május:

Június:

0.014 mp